नटखट-नटखट नन्दकिशोर || Natkhat Natkhat Nand Kishor || Shri Krishna Leela || Krishna Bhajan Lyrics in Hindi
**
नटखट-नटखट नन्दकिशोर,
माखन खाय गयो माखन-चोर
**
संग में ग्वालों की टोली बड़ी,
माखन चुराने की आदत पड़ी,
**
ऊँची मटुकिया में माखन भरा,
आँगन में माखन बिखरा पड़ा,
**
हाथ नहीं आए झपट के खाय,
गटक-गटक माखन गटकाय,
**
अरी यही रोज का इसका दौर,
माखन खाय गया माखन-चोर
**
नटखट-नटखट नन्दकिशोर,
माखन खाय गयो माखन-चोर
**
गोकुल की गलियों में मच गयो शोर,
माखन खाय गयो माखन-चोर
**
मुख में माखन कन्हैया भागे,
पीछे-पीछे गोपी कन्हैया आगे,
**
कहाँ भाजो जाय माखन चुराय,
देऊँगी उलाहिनों तेरे घर जाय,
**
पकड़ के ग्वालिन कन्हैया को हाथ,
आई नन्द-द्वारे कन्हैया के साथ,
**
आयो तेरो लाल मेरी मटुकी फोर,
माखन खाय गयो माखन-चोर
**
नटखट-नटखट नन्दकिशोर,
माखन खाय गयो माखन-चोर
**
गोकुल की गलियों में मच गयो शोर,
माखन खाय गयो माखन-चोर
**
क्यों रे कन्हैया क्यों घर-घर जाय,
नित-नित काहे उलाहिनों लाय,
**
घर की गइयन को माखन न खाय,
पर-घर जाय काहे माखन चुराय,
**
माता यशोदा से नाऊँ चुराय,
मन-ही-मन कान्हा मुसकाय,
**
ओखल से बाँधो पाई खुल गई डोर,
माखन खाय गयो माखन-चोर
**
नटखट-नटखट नन्दकिशोर,
माखन खाय गयो माखन-चोर
**
गोकुल की गलियों में मच गया शोर,
माखन खाय गयो माखन-चोर
**
कान्हा की आँखों में आँसू भरे,
कैसे यशोदा माई धीरज धरे,
**
माखन-मिसरी को भोग लगाय,
रूठे कन्हैया को लीनों मनाय,
**
लीलाधारी की लीला अपार,
बोलो कन्हैया की जय-जयकार,
**
माखन को नाँय, ये तो है चित-चोर,
मन हर लीनों नंदकिशोर,
**
नटखट-नटखट नन्दकिशोर,
माखन खाय गयो माखन-चोर
**
गोकुल की गलियों में मच गया शोर,
माखन खाय गयो माखन-चोर
*****
नटखट-नटखट नन्दकिशोर,
माखन खाय गयो माखन-चोर
**
संग में ग्वालों की टोली बड़ी,
माखन चुराने की आदत पड़ी,
**
ऊँची मटुकिया में माखन भरा,
आँगन में माखन बिखरा पड़ा,
**
हाथ नहीं आए झपट के खाय,
गटक-गटक माखन गटकाय,
**
अरी यही रोज का इसका दौर,
माखन खाय गया माखन-चोर
**
नटखट-नटखट नन्दकिशोर,
माखन खाय गयो माखन-चोर
**
गोकुल की गलियों में मच गयो शोर,
माखन खाय गयो माखन-चोर
**
मुख में माखन कन्हैया भागे,
पीछे-पीछे गोपी कन्हैया आगे,
**
कहाँ भाजो जाय माखन चुराय,
देऊँगी उलाहिनों तेरे घर जाय,
**
पकड़ के ग्वालिन कन्हैया को हाथ,
आई नन्द-द्वारे कन्हैया के साथ,
**
आयो तेरो लाल मेरी मटुकी फोर,
माखन खाय गयो माखन-चोर
**
नटखट-नटखट नन्दकिशोर,
माखन खाय गयो माखन-चोर
**
गोकुल की गलियों में मच गयो शोर,
माखन खाय गयो माखन-चोर
**
क्यों रे कन्हैया क्यों घर-घर जाय,
नित-नित काहे उलाहिनों लाय,
**
घर की गइयन को माखन न खाय,
पर-घर जाय काहे माखन चुराय,
**
माता यशोदा से नाऊँ चुराय,
मन-ही-मन कान्हा मुसकाय,
**
ओखल से बाँधो पाई खुल गई डोर,
माखन खाय गयो माखन-चोर
**
नटखट-नटखट नन्दकिशोर,
माखन खाय गयो माखन-चोर
**
गोकुल की गलियों में मच गया शोर,
माखन खाय गयो माखन-चोर
**
कान्हा की आँखों में आँसू भरे,
कैसे यशोदा माई धीरज धरे,
**
माखन-मिसरी को भोग लगाय,
रूठे कन्हैया को लीनों मनाय,
**
लीलाधारी की लीला अपार,
बोलो कन्हैया की जय-जयकार,
**
माखन को नाँय, ये तो है चित-चोर,
मन हर लीनों नंदकिशोर,
**
नटखट-नटखट नन्दकिशोर,
माखन खाय गयो माखन-चोर
**
गोकुल की गलियों में मच गया शोर,
माखन खाय गयो माखन-चोर
*****
नटखट-नटखट नन्दकिशोर || Natkhat Natkhat Nand Kishor || Shri Krishna Leela || Krishna Bhajan Lyrics in Hindi
**
Naṭakhaṭa-naṭakhaṭ nandakishora,
Mākhan khāya gayo mākhana-chora
**
Sanga mean gvāloan kī ṭolī badī,
Mākhan churāne kī ādat padī,
**
Ūchī maṭukiyā mean mākhan bharā,
Āgan mean mākhan bikharā padā,
**
Hāth nahīan āe jhapaṭ ke khāya,
Gaṭaka-gaṭak mākhan gaṭakāya,
**
Arī yahī roj kā isakā daura,
Mākhan khāya gayā mākhana-chor
**
Naṭakhaṭa-naṭakhaṭ nandakishora,
Mākhan khāya gayo mākhana-chora
**
Gokul kī galiyoan mean mach gayo shora,
Mākhan khāya gayo mākhana-chor
**
Mukh mean mākhan kanhaiyā bhāge,
Pīchhe-pīchhe gopī kanhaiyā āge,
**
Kahā bhājo jāya mākhan churāya,
Deūgī ulāhinoan tere ghar jāya,
**
Pakad ke gvālin kanhaiyā ko hātha,
Āī nanda-dvāre kanhaiyā ke sātha,
**
Āyo tero lāl merī maṭukī fora,
Mākhan khāya gayo mākhana-chor
**
Naṭakhaṭa-naṭakhaṭ nandakishora,
Mākhan khāya gayo mākhana-chora
**
Gokul kī galiyoan mean mach gayo shora,
Mākhan khāya gayo mākhana-chora
**
Kyoan re kanhaiyā kyoan ghara-ghar jāya,
Nita-nit kāhe ulāhinoan lāya,
**
Ghar kī gaiyan ko mākhan n khāya,
Para-ghar jāya kāhe mākhan churāya,
**
Mātā yashodā se nāū churāya,
Mana-hī-man kānhā musakāya,
**
Okhal se bādho pāī khul gaī ḍora,
Mākhan khāya gayo mākhana-chora
**
Naṭakhaṭa-naṭakhaṭ nandakishora,
Mākhan khāya gayo mākhana-chora
**
Gokul kī galiyoan mean mach gayā shora,
Mākhan khāya gayo mākhana-chora
**
Kānhā kī ākhoan mean āsū bhare,
Kaise yashodā māī dhīraj dhare,
**
Mākhana-misarī ko bhog lagāya,
Rūṭhe kanhaiyā ko līnoan manāya,
**
Līlādhārī kī līlā apāra,
Bolo kanhaiyā kī jaya-jayakāra,
**
Mākhan ko nāya, ye to hai chita-chora,
Man har līnoan nandakishora,
**
Naṭakhaṭa-naṭakhaṭ nandakishora,
Mākhan khāya gayo mākhana-chor
**
Gokul kī galiyoan mean mach gayā shora,
Mākhan khāya gayo mākhana-chora
*****
कोई टिप्पणी नहीं:
एक टिप्पणी भेजें